poniedziałek, 27 października 2014

Cukiniowe Tagiatelle ze szpinakiem i pomidorkami



Składniki (na 1 porcje):


- 1 cukinia

- garść świeżych liści szpinaku

- kilka pomidorków koktajlowych

- łyżka pestek dyni

- łyżka pestek słonecznika

- sól, pieprz, ostra papryka

- łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie:


1. Pokroić cukinię na cienkie paski za pomocą obieraka

2. Rozpuścić olej kokosowy na rozgrzanej patelni. Cukinie przełożyć na patelnie i smażyć ją aż zmięknie.

3. Dodać liście szpinaku, pomidorki, pestki i przyprawy. Wszystko zamieszać i podgrzać. Cukiniowe tagiatelle są gotowe do podania. U mnie w towarzystwie filetu z łososia gotowanego na parze…

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz